Zimní červená polévka
Dalo by se jí dát spousta dalších přídavných jmen, ale zdaleka nejvýstižnější by bylo polívka zahřívací.
Vznikla podobně jako když pejsek a kočička pekli dort. Naprosto skvělá je až druhý a třetí den (pokud vám teda zbude).
Potřebujeme
- 2 cibule
- slaninu
- uzená žebra
- 3 brambory
- rajčatový protlak
- sůl
- pepř
- sterilované zelí
- sterilovaná červená řepa
- 2 lžíce smetany
Postup
Na sádlo přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout, pak přidáme uzená žebra. Ještě mírně osmahneme, zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Necháme asi 20 minut probublávat. Přihodíme na kostičky nakrájené brambory a rajčatový protlak.
Zase necháme povařit, až jsou brambory téměř měkké a přidáme zelí a řepu. Vaříme dalších 20 minut.
Žebra vyndáme, obereme maso, které dáme zpátky do polévky. Nakonec nalijeme smetanu.
Dobrou chuť přeje Lenka.