Zmrzlina z karamelizovaných broskví
V poslední době to u nás vypadá jako na zmrzlinovém maratonu. Děti i já chrlíme nápady na možné i nemožné kombinace chutí. Tahle broskvová je ale úžasně jednoduchá.
Napadla mě hned při pohledu na nádherně šťavnaté broskve. Je jemná a lahodná a určitě se stane stálicí !
Potřebujeme
- 7 broskví
- 100 g cukru krupice
- 1 konzerva kondenzovaného mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
Slupku broskví lehce křížem nařízneme, broskvě dáme do hrnce nebo mísy a zalijeme vařící vodou. Po chvíli vyndáme, necháme zchládnout a slupku oloupeme.
Cukr rozpustíme v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidáme broskve. Necháme chvilku podusit.
Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Necháme vychladnout.
Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme kondenzované mléko.
Smetanu vyšleháme a přidáme k broskvové směsi.
Vše nalijeme do stroje na zmrzlinu a zapneme.
Pokud nemáte zmrzlinovací stroj dáme směs do misky do mrazáku a každou hodinu promícháváme.
Nádherná miska je z kolekce Pip studio , která nese motto: ,,Veselé výrobky pro šťastné lidi“. U nás ji koupíte tady v obchodě Můj šťastný domov
Krásné letní dny Lenka.